Što učiniti ako lišće na rajčici nakrivi

lišće se uvija

Da biste izliječili grmlje rajčice, morate saznati razlog za uvijanje lišća. Nažalost, ima ih puno, ali problem je riješen. O tome ćemo razgovarati na e.

Uzroci uvijanja listova u rajčici

Vizualno već možete utvrditi što im nismo ugodili.

Listovi se uvijeni u čamac

Ako su listovi uvijeni prema unutra i prema gore, to znači da su biljke krumpira preuzele biljku. Pažljivo pregledajte rajčice. Malena je i nalazi se na stabljici i lišću. Uzmite bilo koji lijek za Colorado krumpir buba ("Spark", "Tanreg", "Confidor") i poškropite ga. Samo nemojte zlostavljati. Štetočina će umrijeti i osušiti se, a umjesto uvijenih listova, normalno.

Na ovu situaciju utječu vremenske prilike koje mogu biti pretople ili obratno hladne. Na temperaturi od +35 C, lišće se valja.Neadekvatno zalijevanje će pogoršati situaciju. Tlo će puknuti i potkopati korijenje. Krivac je i nedostatak elemenata u tragovima. Tada se zemlja oko grma mora muliti ljuskom ili slamom. Za raspršivanje će trebati "Novosil", koji uključuje elemente u tragovima.

Manjak kalcija uznemirit će i opušteno lišće. Točke rasta počinju odumirati, a na plodovima je vidljiva apikalna trulež. Požurite s kalcijevim nitratom.

Uzrok može biti višak mangana. Tada se listovi ne samo uvijeju, već izgledaju i kao "žvakali". Zapamtite, kanta vode od 10 litara uzima mangan u prahu samo na vrhu noža.

Saznaj Narodni lijekovi za hranjenje rajčice

Listovi rajčice se okreću

lišće se uvija

Zašto se listovi rajčice uvijaju prema dolje opasni su simptomi. Može značiti razvoj bakterijskog raka. U tom slučaju lišće dobiva smeđu boju i suši se. Tada nema nikakve sumnje.

Provjerite bolest rezanjem stabljike. Imat će smeđi prsten. Kao i kod ljudi, to ukazuje na posude začepljene bakterijskim rakom. Hitno uklonite pogođene grmlje.

Ako se ne nađe ništa slično, rajčice nahranite borom i fosforom. Najbolje znači:

  • "Polimikro";
  • "Ryazanochka";
  • "Sudarushka".

Od složenih gnojiva odgovaraju Kemira i Master.

Saznaj Saznajte što paradajz nedostaje u vrtu

Listi maše

rajčica

Nedovoljno kalija. To se izražava sušenjem rubova na lišću. Oni će početi curiti. Staro lišće naknadno će proći nekrozu. Male vene postaju blijede, a rubovi smeđi. Ali sada su "listovi krumpira" na rajčici dobrodošli. Ako sorta ima takvo svojstvo, tada će urod biti visok. Ostaje samo borba protiv korova.

i

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako