Borba s koloradskom buba krumpira bit će pobjedonosna

Kolorado krompir hrošč je rijedak štetočina u našim vrtovima. Ono što samo ne radimo da ga se riješimo. Ali to ne uspije uvijek.
Colorado buba krumpira
Ako se pitate kako se riješiti koloradskog buba krumpira bez kemije i pobijediti štetočine, onda upotrijebite najbolje savjete iskusnih vrtlara. Sve što trebate za njihovu upotrebu su želje i proizvodi koji su vam uvijek pri ruci..

Kako se nositi s koloradskom burom krumpira na narodne načine

Četiri najučinkovitije metode zaštitit će krumpir od koloradskog buba. Ne morate koristiti kemikalije, otrovne biljke i sebe.

senf

Koristeći senf iz Colorado krumpir bube, brzo se možete riješiti. Da biste to učinili, u kanti vode razrijedite jedno pakiranje senfa. Dodajte ocat 9% (stolni) - 100 ml i ponovo promiješajte. S ovom otopinom poškropite vrhove krumpira. Vatrena smjesa uništit će bube i njihove ličinke.

pepeo

Napadom koloradskog buba krumpira zaustavit će se i obični pepeo iz peći ili iz vatre. Treba ga sakupljati kao izvrsno gnojivo. Pepeo se unosi prilikom sadnje krumpira u svaku rupu, a koristi se i kod sadnje sadnica rajčice. Zatim se u rupu stavi prstohvat proizvoda, a površina tla se malo praši.Kad se grmovi formiraju, ne čekajte pojavu ličinki i sprovedite sljedeću obradu nasada prskanjem:

10 l vode - limenka pepela od 2 litre.

Neophodno dodan kućni sapun 150 gr. Koncentrat se razrjeđuje vodom (1:10).

Lišće oraha

Listovi orahovog oraha pravi su "pesticid" za koloradski hrop krompir. Listovi se beru od jeseni i čuvaju se u pravo vrijeme u hladnoj, prozračenoj i suhoj prostoriji. U sezoni prije pojave štetnih insekata

2-3 kg lišća namočite u 10 litara tople vode.

Lijek se infuzira i filtrira dva dana. Nakon prskanja krumpira oko 80% insekata obično umire.

nard

Korištenjem korijena elecampane napravite odvratnu mješavinu iz koloradskog krompira:

za 1,5 litre vode uzimaju se korijeni divljaka - 200 gr. i kuhajte oko dvadeset minuta.

Nakon što se juha infuzira, mora se filtrirati i uliti u 10-litarsku kantu vode. Ovaj alat koristi se za obradu mladih sadnica krumpira. Saznajte o novim metodama. uzgoj krumpira na travi.

Kolorado krumpir buba ostavit će bez kemije. Pokušajte koristiti narodne lijekove. Kao što vidite, jednostavni su. Štetočine vas neće ostaviti bez usjeva. u rubrici "Od štetočina".

Kolorado bube su narodni lijek. Video savjet

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako