Izrada hranilice za piletinu

Hranilica za piletinu je uređaj koji poljoprivrednicima olakšava život. Ako nabavite automatski uvlakač, uštedjet ćete vrijeme. To možete i sami.

Automatska hranilica za piletinu

Automatska hranilica za piletinu

Imenovanje automatskog ulagača

Hranilica je uređaj koji hrani perad. Smjesa žitarica ili mješovita hrana spuštaju se u posudu dok ga kokoši jedu. Kao takav dizajn koriste se obje banke s odjeljcima u koje se sipa hrana i moderni uređaj s timerom i programima.

Algoritam za rad automatskih hranilica za bilo koju pasminu pilića jednostavan je: stočna hrana se ulijeva u spremnik, odakle se distribuira u odjeljke za hranjenje. Takva hranilica ima brojne prednosti - peradar neće nužno obratiti pažnju na vrijeme kako bi održao prehranu peradi. Spremnik je čvrsto zatvoren, tako da se dovod ne vlaži i ne raspada. Ovaj je uređaj prikladan samo za suhu hranu..

Bunker (vakuumski) hranilice

Umetanje bunkera je gotovo najjednostavniji uređaj za organiziranje hranjenja pilića. To je bunker u kojem se čuva hrana i spremnik u koji se hrana postepeno sipa.

U spremniku se nalazi rupa u koju peradar sipa hranu. Nakon toga, spremnik se čvrsto zatvori da se smjesa ne raspadne, a ptice se ne rasipaju i ne lijepe prerano. Hranilica za piletinu u bunkeru dovoljna je za nekoliko pristupa ili za 2-3 dana, to ovisi o njenom volumenu.

Umetači plastičnih spremnika

Takav uređaj za hranjenje hranom lako je napraviti sami pomoću improviziranih sredstava. Rad neće dugo trajati.

Uložak kante od plastike

Automatsko dodavanje pilića napravi sam. Gotovo svi imaju plastičnu kantu na svojoj dacha, to će biti osnova ovog izuma. Trebat će vam i okrugla plastična ladica ili umivaonik.

Za izradu jednostavnog hranilice neće biti potrebni crteži. Proces se sastoji od sljedećih koraka:

  • Na dnu kante napravljene su 3-4 rupe iste veličine kroz koje će se nesmetano sipati dovod;
  • spremnik je pričvršćen na pladanj tako da se ponekad ukloni i riješi se viška hrane;
  • posuda se napuni hranom, pokriti je poklopcem.

Hranilica za piletinuUređaj za hranjenje pilića malo se razlikuje od automatskog hranilice za odrasle kokoši. Pilići bi trebali moći slobodno doći do hrane.

Otvoreni spremnik izrađuje se najmanje 8 cm po piletini. Broj odjeljaka postavlja se prema broju pilića.

Na temelju starosti kokoši, visina je od dva do osam centimetara. Nokti i drugi štrleći elementi ne bi trebali strpiti iz strukture kako djeca ne bi naštetila sebi.

Uložak za plastične boce

Najjednostavniji automatski hranilica za piletinu izrađuje se od običnih plastičnih boca. Brzo ga stvaraju vlastitim rukama. Za to je potrebno 6 boca od 1,5, 2 i 5 litara i nešto tvrdo i ravno, poput šperploče.

U bocama od 1,5 litre dno se odreže tako da hrana dođe u spremnik. Na boci su izrađene rupe istog promjera. Dno ćete morati rezati u dvolitarskoj posudi.

U spremnicima se izrađuje rupa koja se podudara s vratom male boce. Rupa istog promjera izrađena je u šperploči. Nakon toga boca s najmanjim volumenom spušta se u velike posude, tako da vrat prelazi 2 rupe i izlazi kroz rupu u šperploči.

Najlakši hranilica za piletinu može se napraviti od plastičnih boca

Najlakši hranilica za piletinu može se napraviti od plastičnih boca

Hranilice drva i šperploče

Stabilnija drvena učvršćenja. Morat će pronaći šperploču ili ivericu, drvene letvice i učvršćivače - čavle ili vijke.

Princip proizvodnje nije ništa drugačiji. Crteži drvenih bunker uređaja dostupni su na mnogim specijaliziranim web mjestima na Internetu. Trebat će više vremena za stvaranje takvog agregata, ali trajat će dulje, prikladno je montirati ga na zid, što će uštedjeti prostor kuće.

Automatski uvlakači bez papučice

Da biste stvorili jednostavan uvlakač od drvenih materijala, morat ćete napraviti sljedeće elemente:

  • 2 dijela za zidove - 40 cm za 26 cm za 29 cm;
  • 2 detalja - pravokutnici 28 do 29 cm i 7 po 29 cm, ovo je prednja strana;
  • 1 pravokutnik dimenzija 26 do 29 cm za poklopac;
  • 1 pravokutnik 29 za 17 cm za dno;
  • 1 dio 41 do 29 cm, ovo je stražnji zid.

Pojedinosti su izrezane iz papira, a nakon provjere, crteži se prenose na stablo. Nakon što se uređaj sastavi, trlja se brusnim papirom i tretira antiseptičkom tekućinom.

Automatske uvlake s pedalom

Opcija pedala je malo složenija. Pojedinosti će biti potrebne kao i za jednostavan uređaj. Sastavlja se na istom principu, ali postoje poteškoće s šipkama i papučicom.

U proizvodnji se vode prema crtežima. Papučica je povezana s tijelom pomoću šipki različitih veličina. Nakon njihove ugradnje provjerite čvrstoću na priključku. Pritiskanje zahtijeva malo napora.

Dovod cijevi

Ovaj postupak uvelike olakšava rad. Jednostavan, ali koristan izum stvoren je brzo i bez napora..

Uložak za cijevi od PVC-a s tinejdžerima

Cijevi nisu naj estetskiji materijal, ali su zgodne i povoljne. Glavna cijev je pričvršćena na zid, a zatim se postavlja rukavac s tri grane.

Na dugim granama izrađuju se 3-4 dodatne rupe za hranjenje. Bočni otvori ostaju otvoreni ili zatvoreni.

Uložak cijevi laktovima

Isprva se koljeno zavija za ulomak cijevi za 45, zatim za 90. Nakon toga, struktura je pričvršćena na zid i napunjena hranom.

Ponekad ventilacijske cijevi ostaju nakon popravka. Tada ne morate trošiti novac na stvaranje uređaja za posluživanje hrane vlastitim rukama.

Postoje i više tehnoloških uređaja: automatska moderna hranilišta s timerima koja sama rasipaju zrnu. Neki dolaze s funkcionalnim uređajima iz improviziranih sredstava. Koriste se brusilice za meso, releji i drugi kućanski aparati.

zaključak

Automatska hranilica za odrasle kokoši i piliće je brza i ekonomična opcija. Kupuje se za 100-200 grivna ili se prikuplja samostalno u par sati. Uređaj će trajati nekoliko godina..

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako