Izgradnja kaveza za kokoši

Uzgoj peradi je profitabilan i prikladan. Trebat će vam kokošinjac, ptičar i kavez za piletinu.

Kavez s piletinom

Kavez s piletinom

Značajke kaveza za piliće

Male piliće njeguju u pravim uvjetima, pazeći na njihovu udobnost. Potrebna im je pouzdana zaštita od vremenskih prilika, glodavaca, parazita i odrasle peradi.

Važno je osigurati da se kokoši ne gaze, jer su malene i krhke. Održavanje pilića zahtijeva stalnu pažnju i brigu.

Da biste napravili kavez za piletinu vlastitim rukama, morate slijediti određena pravila koja se odnose na veličinu i raspored općenito.

Samostalna ćelijaKavezi ispravnih veličina za uzgoj pilića komercijalno su dostupni, ali izrada njih samih je racionalnija. Ne zaboravite da u takvim uvjetima ptice neće dugo živjeti. Oni brzo rastu i uskoro će im trebati prostraniji životni prostor..

Možete graditi od improviziranih materijala. Na farmi će se sigurno naći potrebni alati. Pronađite odgovarajuće crteže i odaberite materijal prema planu.

Potrebni alati i materijali

U proizvodnji kaveza s brojlerom za pile, trebat će vam:

  • zavarene žičane mreže malog promjera;
  • 1 m žice kao učvršćivači;
  • kliješta, čekić, opcionalno - pištolj za ljepilo;
  • radne rukavice.

Poželjno je da kavez za male piliće bude prenosiv. Tada će biti prikladno izbaciti sićušne ptice brojlere ljeti na ulicu, a zimi se sakriti od lošeg vremena.

Korak po korak upute

Kavez za piletinu sam napravite u sljedećem slijedu:

  1. Crteži. Napravite dijagram i pripremite materijale. Nakon toga nastavite s rezanjem i sastavljanjem kaveza.
  2. Priprema mrežice. Iz valjka ili komada mreže izrežite 4 fragmenta na veličinu budućih ćelija. Izrađujemo praznine za bočne i krajeve ptičara. Za vrh će biti potreban još jedan komad. Učinite ga većim od ostalih.
  3. Stanica. Uzmi male komade žice. Upotrijebite ih za pričvršćivanje rešetki. Pričvršćivanja trebaju biti pouzdana i ne moraju se izoštriti. Ne štedite žicu i vrijeme. Zavijte igle s pričvršćivača prema unutra ili pažljivo izrezane tako da se ptice ne ozlijede oko njih.
  4. Pokriti. Preostali ulomak mreže prilagodite kao pokrov mini koopera. Po želji, vezujte strukturu konopom. Tako da neće pasti, ali možete ga otvoriti bez problema.
  5. Završna faza. Provjerite svoj dizajn - je li ravan, jesu li dijelovi dobro pričvršćeni.

Nakon obavljenog posla, naselite male broilere - sadržaji u tako ugodnoj kući im će imati koristi.

Metalna konstrukcija

Ako konstrukcija mrežice nije previše udobna, metalni kavez za kokoši će vam odgovarati. Također se može učiniti vlastitim rukama. Ovo je dobra vanjska konstrukcija za domaće piliće, otpornija na oštećenja, zimsku hladnoću i vrućine u ljetnim mjesecima. Pogodan je za dnevne piliće i za već jake piliće.

Da biste napravili takvu kuću, izrežite tri lima metala - to će biti stražnji zid, pod i strop buduće kuće. Oštri kutovi omekšavaju pjenu. Preostale strane ogradite mrežicom tako da se u krajnjem dijelu otvori.

Drvena konstrukcija

Držanje kokoši moguće je u drvenom kavezu, napravljenom ručno analogno metalnom. Njegova prednost je što je udoban i ekološki prihvatljiv..

Napravite okvir od drva, pričvrstite mrežu na slobodne strane. Koristite vijke ili građevinsko ljepilo. Drvene elemente treba obraditi tako da se materijal ne pokvari, a kokoši ne ugrizu.

zaključak

Kavez za piliće "uradi sam" prikladan je i ekonomičan. Pilići brzo rastu, pa ćete za mjesec ili dva trebati kupiti ili izgraditi kokošinjac. U međuvremenu, dajte djeci puno pažnje i zaštitite ih od nevolja kako bi odrasli veliki i zdravi..

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako