Tikvice u prehrani zečeva

Hranjenje domaćih i ukrasnih zečeva je znatno drugačije. Stoga, mnogi postaju zainteresirani, zečevima možete dati tikvice. Postoje nijanse u pripremi prehrane, koje ovise o pasmini i svrsi održavanja.

Tikvice u prehrani zečeva

Tikvice u prehrani zečeva

Prehrana kućnih i ukrasnih pasmina

Hranjenje mesom ili kožom uključuje prehranu koja se razlikuje od hranjenja ukrasnom životinjom:

 1. Kalorični sadržaj. Na farmi se kunići hrane tako da brzo dobiju na težini i rastu. Vašem ljubimcu ne treba toliko hrane..
 2. Profitabilnost. Važno je uštedjeti novac na farmama, pa jeftine mješavine, bilje i povrće iz vrtova idu u hranu.
 3. Stil života. Na farmi se životinje drže u skučenim kavezima bez hodanja i na određenoj temperaturi. Kućni ukrasni kućni ljubimac pušten u vožnju. Ali još uvijek troši manje energije. Višak kalorija dovest će do pretilosti. Sterilizacija također utječe na metabolizam..

Voće i povrće su važan dio prehrane za sve kuniće. Za preradu hrane potrebni su različiti načini.

Tikvice u prehrani

Zečevima možete dati tikvice i bundevu svježe i prerađene. Tikvice je korisna za kućne pasmine, kao sadrži puno vlakana. Oprano povrće je prikladno, zrelo ili malo zeleno. Kuniće se drobi u manje kocke. Nije potrebno uvoditi kulturu u obliku pire krumpira, životinje trebaju mljeti zube, mljeveći svoje povrće samostalno. Stopa sočne hrane dnevno iznosi oko 200 g.

Iako su tikvice korisne, ne treba ih stalno uključivati ​​u prehranu. Povrće ima visok udio vlakana, a to nije baš korisno za osjetljive želuce zečeva

Iako su tikvice korisne, ne treba ih stalno uključivati ​​u prehranu. Povrće ima visok udio vlakana, a to nije baš korisno za osjetljive želuce zečevaHrana uključuje vrhove od tikvica. To je korisno u gospodarstvu, gdje postoji vrt. Za dekorativne i komercijalne pasmine lišće se tretira na isti način:

 1. Odrežite tvrde dijelove, ostavljajući meke.
 2. Ispran pod tekućom vodom.
 3. Ulijte kipuću vodu nekoliko minuta.
 4. Usitnjeno na sitne komade.

Tikvice za domaće zečeve su korisne. Pripremaju se u obliku suhog čipsa ili smrznute u kockicama, a zatim odmrzavaju i zagrijavaju. Dopušteno je lagano prezrelo povrće s sitnim sjemenkama, dok se krupno i tvrdo povrće uklanja.

Bundeva u prehrani

Davanje zečeva bundeve dopušteno je, kao Kultura sadrži vlaknaste i zdrave vitamine. Jede se u različitim dobima:

 • ponudite mladi pire krumpir;
 • odrasli zečevi - sirova bundeva, izrezana na komade.
Redovito hranjenje zečeva s bundevama sigurno će utjecati na njihov izgled - pahuljasta bića postat će mnogo privlačnija

Redovito hranjenje zečeva s bundevama sigurno će utjecati na njihov izgled - pahuljasta bića postat će mnogo privlačnija

Tikvice možete dati zečevima i bundevi, ali vrijedi promatrati proporcije.

Prekomjerna sočna hrana uzrokuje proljev, pa se miješa s čvrstom i zelenom hranom..

Na farmi se proizvod koristi za prehranu životinja mesom i kožom, a nudi se ženkama za održavanje zdravlja i dojenje. Korisno je dati kulturu različitim pasminama:

 1. Dodaje se kombiniranim jelima kako bi se poboljšala njihova ukusnost. Ne vrijedi stalno unositi samo povrće u hranu pasmina kućanstava. Brzo se naviknu, a zatim odbijaju jesti drugu hranu. Meso takvih životinja ima ugodan okus..
 2. Dekorativno voće i povrće daje se 3-4 puta tjedno. Dijeta se ne smije sastojati samo od njih: potrebni su zelena hrana, čvrsta hrana i sijeno. Ne kuhajte povrće za odrasle kućne ljubimce, jer za njih je važno da mlate zube, a ploda usjeva dobro je prikladna za to.

Kultura se bere za zimu, smrzavanje i sušenje. Kandirano voće zimi će biti poslastica za ukrasnu pasminu. Vrhovi se mljeve i obrađuju na isti način kao vrhovi od tikvica.

Korištenje otpada nije samo korisno, nego i korisno.

Sirove sjemenke bundeve dodaju se životinjskoj hrani. Sadrže korisne elemente u tragovima i minerale, a imaju i anthelmintički učinak. Treba ih dati u čistom obliku ili pomiješati sa kombiniranom hranom..

Zabranjeno povrće i voće

Popis proizvoda koji su kontraindicirani u ukrasnim i domaćim zečevima:

 • krastavci;
 • rajčice;
 • bijeli kupus;
 • krumpir;
 • luk;
 • rotkvica;
 • patlidžan;
 • repa.

Grašak i grah su dozvoljeni, ali u višku izazivaju nadimanje.

Nježno i u malim količinama dajte krušku, kao ona izaziva proljev. Poželjno je hraniti životinje citrusima, bananom, kiselim bobicama. Dopuštene su lubenice i dinje od kore bez sjemenki. Sva ostala voća unose se svježa..

zaključak

Svi zečevi zahtijevaju povrće i voće u prehrani. Najpristupačnijim vrtnim kulturama smatraju se bundeva i tikvice. Dopušteno im je davanje u svježem i prerađenom obliku, u smjesama. Korištenje vrhova tikvica i bundeve omogućuje vam uštedu. U prehranu su uključene i sjemenke bundeve koje su korisne za gliste. Solanaceae i životinje ne daju kupus.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako