Dekorativni kavez za zeca

Stjecanje kućnog ljubimca uključuje stvaranje određenih uvjeta pritvora. Kavez za ukrasnog zeca treba biti udoban i odgovarati ljubimcu po veličini. Kupljena je u posebnoj trgovini. Ako osoba želi uštedjeti novac, bolje je napraviti kuću sami.

Dekorativni kavez za zeca

Dekorativni kavez za zeca

Značajke ćelije

Vrijedno je unaprijed se pobrinuti za smještaj kunića. Životinji se daje odmah, tako da se kasnije ne mora baviti preseljenjem. Promjena krajolika velik je stres za kućnog ljubimca. U kući će životinja provesti većinu svog života.

Da bi se kunić osjećao dobro, kavez mora ispunjavati sljedeće zahtjeve:

 1. Ekološki i izdržljivi materijali. Kućni ljubimci će žvakati u kavezu. Štetne tvari ne bi trebale ući u njihov osjetljivi probavni trakt. Iz tog razloga površine nisu obojene ili lakirane..
 2. Prostranost. Dimenzije građevine moraju najmanje 4 puta premašiti dimenzije životinje. Tada će moći leći i slobodno se kretati, kao i stajati na zadnjim nogama. U suprotnom, životinja će početi imati zdravstvenih problema. Smanjena aktivnost dovest će do pretilosti, kostur i unutarnji organi su deformirani.
 3. Čvrsti pod. Dekorativni zečevi neće moći živjeti u kući u kojoj se umjesto poda nalazi roštilj, jer nemaju jastučiće na šapama.
 4. Lako se čisti. Dizajn treba biti uredan.
 5. Sigurnost. Oštri uglovi su zaklani kako životinja ne bi bila ozlijeđena..

Dno kaveza za ukrasni zec treba biti s posteljinom. Da biste to učinili, koristite piljevinu, komade papira ili meku prostirku. Tepih se ne koristi jer je izrađen od štetnih tvari.

Život sa životinjama u kući s tvrdim podovima dovest će do upale stražnjih nogu.

veličinaŠto je veće sklonište ukrasnih zečeva, to će se oni bolje osjećati. Nije svaka osoba u prilici opremiti prostran kavez u stanu. Pri izračunavanju veličine građevine uzimaju se u obzir dimenzije odabrane pasmine i mjesto za šetnju. Treba se usredotočiti na sljedeće parametre:

 • 35 * 75 cm - za najmanju vrstu, čija je težina 0,8-1,2 kg;
 • 45 * 80 cm - za pojedince težine do 1,5 kg;
 • 50 * 100 cm - za velike predstavnike dekorativnih pasmina.
Idealni kavez je onaj koji je 4 puta veći od životinje, a kunić se može slobodno kretati oko njega

Idealni kavez je onaj koji je 4 puta veći od životinje, a kunić se može slobodno kretati oko njega

Visina konstrukcije je 35-50 cm. Za dvokatne kuće ne smiju se koristiti najviši parametri.

projekt

Dobro pripremljen crtež pomoći će da napravite ćeliju vlastitim rukama. Na slici su prikazane sve veličine.

Vrijedno je razmotriti mjesto takvih detalja kuće:

 • vrata;
 • toalet;
 • longlines;
 • ljestve;
 • mjesta za pričvršćivanje posuda za piće i hranilice.

Trebalo bi biti nekoliko crteža. Potrebno je dizajnirati bočni pogled, odozdo i sprijeda. Krov mora biti uklonjiv. Ovo će pojednostaviti buduću njegu smještaja za životinje.

Priprema materijala i inventara

Za izradu konstrukcija kod kuće prikladne su ploče, iverice, pleksiglas, mreže. Za lijepljenje površine pokupite ljepilo s bezopasnim sastavom. Ako osoba to nije pronašla, upotrijebite okove za namještaj. Trebat će vam čavli, vijci i šarke za vrata. Treba kupiti posebne tračnice. Okružuju kućište izvana, a također čine stubište i most..

Ne koristite plastiku ili plastiku, jer će inače kućnom ljubimcu biti neugodno. Ovi materijali ne upijaju vlagu i neugodne mirise, ali zahtijevaju svakodnevnu njegu. Oni mogu izazvati trovanje životinja ako ih ugrize..

Potrebni popis:

 • čekićem;
 • pila za metal;
 • bezžičan;
 • metalne škare.

izrađivanje

Uređenje kaveza za ukrasne zečeve vlastitim rukama neće biti teško ako je vlasnik ozbiljno shvatio pripremu. Moći ćete napraviti običnu kuću ako slijedite ove upute:

 1. Izrada poda. Izrezana su dva identična pravokutnika dimenzija 50 * 100 cm, prvi je od iverice, a drugi je od kositra. Oni se drže zajedno. Ako je leglo položeno poput tepiha, rubovi su skriveni, inače će ih zec ugristi.
 2. Izgradnja zidova. Izrezani su 2 kvadrata i 2 pravokutnika dimenzija 50, odnosno 50 cm, odnosno 100 * 50 cm, a mjesto prozora i vrata označeno je olovkom. Otvori pile. Zidovi su pričvršćeni čavlima, povezani su s podom vijcima. Prozori su zategnuti mrežom.
 3. Izrada vrata. Da biste to učinili, uzmite tračnice i rešetku. Zatim pričvrstite petlju. Postavite umjesto vrata.
 4. Konstrukcija krova. Oni ga čine uklonjivim, tada će biti ravan. Ako osoba želi opremiti zabat zabat, a zatim ga pričvrsti noktima. Neće biti uklonjen.
Ako je kavez za zeca izrađen od drvenih dijelova, ti se proizvodi moraju dobro brusiti, a rubovi pocinčane žičane mreže prilijepiti na površinu

Ako je kavez za zeca izrađen od drvenih dijelova, ti se proizvodi moraju dobro brusiti, a rubovi pocinčane žičane mreže prilijepiti na površinu

Pragovi su napravljeni tako da leglo ne prosipa. Da biste napravili veliku dvoslojnu strukturu, visina zidova povećava se za 40 cm. Izrezan je kvadrat veličine 50 * 50 cm i pričvršćen na zidove u sredini. Stepenice su izrađene od letvica i iverice. Trebao bi odgovarati sljedećim parametrima:

 • širina - najmanje 15 cm;
 • Kut - 30 ° C;
 • udaljenost između tračnica - 4 cm.

instalacija

Kavez je postavljen u stanu tako da ne ometa slobodno kretanje stanovnika. Udaljen je od grijaćih uređaja, televizora. Izravna sunčeva svjetlost ne smije pasti na kuću od pleksiglasa. Mjesto mora biti dobro prozračeno, nacrti nisu dopušteni..

Bolje je instalirati strukturu na pod, tada će životinja moći samostalno ići u šetnju. Kad je kuća spremna, u njoj je instalirano sve što je potrebno za držanje zečeva. Ulagač se postavlja na suprotnu stranu pijetare. Rasadnik sijena postavljen na visini od 15 cm od poda.

zaključak

Kupljeni kavez je skup, ali kuću možete napraviti vlastitim rukama. Vrijedno je razmotriti sve suptilnosti povezane s držanjem životinja. Ponekad dizajni postaju ukras stana.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako