Rane tikvice na otvorenom terenu - stvarno!

rane otvorene tikvice
Ako na samom početku ljeta želite dobiti usjev ranih tikvica bez staklenika, onda je ova metoda upravo ono što trebate. Iz članka ćete naučiti kako uzgajati rane tikvice na otvorenom terenu.

Uzgoj tikvica rano

Za uzgoj ranih tikvica ispunjena su 3 uvjeta.

  1. Za uzgoj sadnica i posaditi ih rano.
  2. Tikvice treba uzgajati na kompostnoj postelji.
  3. Zaštita od proljetnog mraza sadnica i mladih biljaka.

Kako uzgajati rane sadnice tikvica

Sadnice tikvica uzgajamo kod kuće. Sjeme se sije 3 tjedna prije sadnje sadnica u otvoreni teren. Za to su vam potrebne šalice.

Vrtlari na Srednjem Uralu mogu sijati sjeme u posljednjem tjednu travnja. Ovdje je najvažnije što presadnica ne smije prerasti. Morate joj osigurati jarko svjetlo, a noću hladnu temperaturu.

Koje su sorte pogodne za uzgoj ranih tikvica? Tikvice tikvice najranijih sorti.

Sjeme potječe od onih koje prvo klijaju. Jer uzgoj sadnica ranih tikvica kod kuće neminovno dovodi do njegovog istezanja. Bolje ako su sjemenke na zalihama. Saznaj Savjeti za uzgoj sadnica.

Kako posaditi sjemenke tikvica

sadnice tikvicaKartonske šalice (0,33 L) napunjene su do polovice sa zemljom. U svaku posudu sadi se 3 sjemenke.

Kad se svi popnu, ostaju dva najjača klica. Na njima u trenutku transplantacije u zemlju treba biti 2-3 stvarna letaka.Stranice šalice ne dopuštaju pucanje obrastanih sadnica. Prilikom sadnje sadnica u zemlju izrezuje se kartonska čaša, a gruda zemlje nije oštećena.

Na grebenu se izrađuje rupa i u nju se odmah sadi 2 biljke. Kada prođe tjedan dana od sadnje tikvica u otvoreni teren, jedna jaka biljka ponovo se ostavlja, a druga se uklještava.

Morate razumjeti da će rani usjev tikvica dobiti samo od najjačih biljaka!

Tikvice rane uzgajaju se samo na kompostnim gredicama

Samo na kompostnim grebenima možete uzgajati rane tikvice. U tlu se polako razvijaju. Rasporedite greben ovako:

  • 1 sloj - suhi prošlogodišnji biljni ostaci, prošlogodišnji vrhovi krumpira;
  • 2 sloja - prošlogodišnji poluzreli kompost.

Gdje je bolje napraviti krevete

Rijeke se nalaze na sunčanom mjestu vrta ili povrtnjaka. U blizini se nalaze šljive, viburnum, ribizla, mlado voće. A kompostni ležaj koji leži u blizini takvih slijetanja napuniće zemlju ne samo hranjivim tvarima, već će uzgajati i veliki broj crva.

Pristup zračnim redovima vrši se na snopovima suhih stabljika šparoga, korova, kukuruza, jeruzalemske artičoke. Ovaj postupak će povećati prinos tikvica nekoliko puta.

Propadajući, kompost će početi emitirati ugljični dioksid i toplinu, što je potrebno tikvicama. Biljkama na kompostnom grebenu neće biti potrebna sezonska gnojiva i mineralna gnojiva. Proizvodi će biti ekološki prihvatljivi.

  1. U formiranom grebenu napravljene su rupe u srednjoj liniji.
  2. Oni su ispunjeni zemljom s kompostom.
  3. U jednoj rupi - kanta smjese i sadnica sadnica.

Zanimljivo je znati Berba na pametnim krevetima.

Kako zaštititi rane tikvice od mraza

Da biste dobili rane tikvice, morate znati kako ih zaštititi od mraza. Oko grmlja nalaze se akumulatori topline - velika količina vode. Trebat će vam i film koji pokriva sadnice.

Kako napraviti akumulatore topline

Konzerve od 3-5 litara ili plastične boce od 5 litara postavljene su oko rupa s sadnicama.

Treba ih postaviti bliže središtu grmlja. Gdje su dvije limenke postavljene na sjevernoj strani grma za tikvice i 1 kanistar na južnoj strani. Grmlje je bolje osvijetljeno na jutarnjem suncu.

Za grmove nije potrebno graditi posebno filmsko sklonište. Kako ga ljeti neće trebati, svugdje je dovoljno topline. U razdoblju proljetnih mrazova, biljke su prekrivene filmom. Prijetnja je prošlost, filmsko sklonište neće biti potrebno. Film može biti bilo koji, čak i stari, koji se koristio u staklenicima.

Kad su sadnice male, boce s vodom i dalje će igrati ulogu potpore filmu. Ona je pritisnuta na zemlju šipkama uz rubove grebena.

U spremnicima se voda danju zagrijava, a noću odaje toplinu. Temperatura oko grma raste. Tikvice se brže razvijaju. Danju, ako se film ne ukloni, voda u bankama hladi zrak, tikvice se ne pregrijavaju.

Dakle, do 10. lipnja biljke imaju ne samo 6 pravih listova, već i pupoljke.

Uzgoj tikvica u otvorenom tlu - na kompostnoj hrpi ispod filma i pored akumulatora topline, gotovo je mjesec dana ispred njihovih kolega. Imajte na umu da rano posađeni grmovi tikvica rastu i donose plod do jeseni.

Prvo cvijeće potrebno je ručno oprašiti. Postoje sorte tikvica i posebno hibridi koji mogu odmah dati samo ženske cvjetove. Bolje je uzgajati različite sorte, tako da istodobno možete dobiti i ženske i muške cvjetove.

Sjeme za osiguranje možete sijati uz rubove grebena komposta. Na primjer, ako mraz pogodi glavne sadnice. Ako mlade biljke nisu korisne, mogu se saditi u otvoreni tlo.

Trebate znati Znakovi sadnje vrta. Kada i što posaditi.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako