Ruska kasa

Ruski Trotter je lagano uvježban iscjedak konja. U modernoj Rusiji najčešći oblik.

Povijest pasmine

Početkom dvadesetog stoljeća. u Ruskom carstvu su Orlovu kasači i konji američke pasmine uživali veliko poštovanje. Uzgajivači su odlučili križati ove dvije vrste, iako je bilo mnogo protivnika, a križ između pasmina dao je dobre rezultate. Rezultat je bio brži i brži konj. Od 1928. godine pasmina se koristila na hipodromima za konjičke sportove i u vojsci (za kretanje vojnog osoblja). 1949. godine službeno je registrirana ruska pasmina pasa konja..

Danas je to najpopularnija pasmina u Rusiji. Konji uzgajaju ruski trotter uzgajani u Moldaviji, Ukrajini, Rusiji i drugim zemljama ZND stotine farmi i privatnih uzgajivača. Pronađena su odijela crveno-sive, smeđe, crne, tamne uvale..

Ruska kasa

Kratke karakteristike pasmineKonj u grebenu doseže visinu od 165 cm, ima snažnu tjelesnu konstituciju i jak tetiva-ligamentni aparat. Vrat je srednje, široko čelo. Još uvijek se uglavnom koristi za konjičke sportove ili služi kao glavni za nove pasmine..

Za informaciju! Ruska kasa je zbog mirne prirode odlična za početnike u jahanju i jahanju djece.

U izgledu ne prevladavaju jasne značajke rodovnice. Opis izgleda:

  • dugi mišićavi udovi sa skraćenim tijelom;
  • svi znakovi vučnih konja su prisutni;
  • izrazite tamne oči;
  • izravni profil;
  • malo izdužene uši;
  • izbočene grebene;
  • koso krupno;
  • duga i konveksna leđa;
  • zaobljeni rog s izduženim rogom, koji može podnijeti udarce bilo koje težine.

Važno je! Nadimak konja mora odgovarati temperamentu i izgledu.

Kako se brinuti za konja

Preporučuje se držanje životinje u staji, koja će se ljeti prozračivati, a zimi držati toplu. Ljeti ne zaboravite češće hodati svog konja, ako je moguće, pustite pašu cijeli dan..

Glavna briga je čišćenje i pranje konja. Ovi konji vole plivati, posebno ljeti, pa ih možete zalijevati izravno iz crijeva. Nakon svake šetnje, vrijedno je očistiti kožu od nečistoće i znoja, a to trebate učiniti po kišnom vremenu, navlaživši hrpu svog konja krpom. Pranje i čišćenje konja omogućit će vam da pronađete rane na koži i liječite ih. Posebnu pozornost treba obratiti na kopita koja uzimaju veliko opterećenje.

Važno je! Redoviti posjet veterinaru može spriječiti bolesti, pregled kod stručnjaka osigurat će da se pravilno postupa. Glavne pogreške čine se upravo u načinu držanja životinja, kao i iz samopouzdanja uzgajivača u neovisno liječenje bolesti konja..

Značajke hranjenja

Prehrana ovih konja malo se razlikuje od prehrane drugih konja. Ljeti, za vrijeme vrućina, konju treba puno vode (do 30 litara dnevno). Zimi, napitak također treba napuniti, ali snijeg će učiniti. Ljetni obrok konja sastoji se od svježe trave i zimskog obroka sijena. Životinju je potrebno hraniti zobom, mekinjama. Od povrća trebate dati repe, mrkvu i kupus. U prehranu je moguće dodati posebne aditive, kao i komade šećera, što je poslastica za konje.

Trotter je izvrsna životinja za sudjelovanje u utrkama konja i jednostavno održavanje na farmi. Simpatičan je, prijateljski raspoložen čak i s djecom i nije kapriciozan u odlasku. Također ne zahtijeva nikakvu posebnu hranu, dovoljno zelene trave i sijena.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako